Columnist AD Sportwereld

Voormalig kickbokskampioen Remy Bonjasky (46) schrijft elke twee weken een vechtsportgerelateerde column voor AD.nl.

“Kickboksen spreekt heel veel mensen aan tegenwoordig”, vindt Remy Bonjasky. “Van de kassajuf bij de Albert Heijn tot aan de zakenman op de Zuidas, tot aan minister Wopke Hoekstra: het beoefenen van de sport wordt heel breed gedragen. Mijn kennis over kickboksen wil ik graag overbrengen op de die-hards, maar juist ook de leek. Daarom sluit ik me graag bij het AD aan om columns te schrijven. Ik wil meer bekendheid en aandacht voor de sport genereren en insides delen.”

Remy Bonjasky is drievoudig winnaar van de legendarische K-1 World Grand Prix. Hij staat bekend als één van de grootste vechtsporters die ons land ooit heeft gekend. Tegenwoordig runt hij twee sportscholen in zijn woonplaats Almere en in Hilversum.

,,In mijn actieve carrière had ik het gevoel dat ik over de hele wereld bekend was, behalve in Nederland. Grote namen als Peter Aerts, Ernesto Hoost en Sem Schilt kregen te weinig aandacht. Ik denk niet dat Nederland er toen aan toe was. Ik merk dat heel veel mensen de sport nu wel omarmen, of ze er nu naar kijken of dat ze kickboksen in de sportschool.”

Lees hier zijn eerste column voor AD Sportwereld.

Call Now Button