Interview Panorama magazine

Panorama is hét blad dat zich compleet richt op mannen met spanning, ontspanning, politiek, eigenwijsheid, realiteit en vermaak. Het magazine richt zich op mannen die zich interesseren in nieuwsfotografie, misdaad, vrouwen en sport. In een interview vertelt Remy onder andere over zijn carriere, ondernemingen en waarom hij het belangrijk vindt om zijn stem te laten horen over maatschappelijke onderwerpen.

Remy Bonjasky: ‘Ik werd geregeld aangehouden toen ik in een mooie auto ging rijden’

Remy Bonjasky weet wat vechten is. Versloeg hij op weg naar zijn K-1-titels drie tegenstanders op één avond, tegenwoordig knokt hij op een ander vlak. “Ik vind het belangrijk om mijn stem te laten horen over maatschappelijke ongelijkheid.”

Trillend als een rietje stond Remy Bonjasky op een koord van 2,5 centimeter breed, 40 meter boven de graszoden van de Johan Cruijff Arena. De finale van het SBS6-programma The Big Balance werd niet het finest moment van de stoere oudkickbokser op tv. Bonjasky, in de beginjaren van deze eeuw drievoudig wereldkampioen in de K-1, werd bevangen door angst. “Ik dacht dat ik geen hoogtevrees had,” zegt hij, veilig zittend op een stoel in zijn sportschool in Hilversum. Met beide benen op de grond.

Je hebt weleens gezegd dat je aan dit soort programma’s meedoet om bekendheid te genereren.

“Dat is een van de redenen. Bekendheid wordt al snel gekoppeld aan succes. Ben je vaak op tv, dan denken mensen dat je succesvol bent. En hoe meer opdrachten ik dan krijg als motivational speaker of om clinics te geven. Maar dat betekent niet dat ik aan alles meedoe. Ik zeg ook vaak nee.”

Wat is nog meer een reden?

“Ik vind het belangrijk om mijn stem te laten horen als het gaat om maatschappelijke ongelijkheid. Dat kan niet bij The Big Balance, maar wel bij praatprogramma’s. Maar als ik alleen bij bijvoorbeeld Jinek en Op1 aan tafel zit om iets te roepen over ons slavernijverleden, Zwarte Piet of coronamaatregelen waar ik het niet mee eens ben, dan denken mensen juist weer snel: die Remy is een zure, oude kickbokser, zeg. En zappen ze weg. Ik moet dus ook wel leuke dingen laten zien. Voor de balans.”

Nu je erover begint: waarom ben je tegen de coronamaatregelen?

“Ik promoot graag gezondheid. Dat gaat gepaard met gezond eten, rusten én veel bewegen. Als de overheid steeds besluit dat sportscholen en -verenigingen helemaal of deels dicht moeten, dan snap ik daar helemaal niets van. Ik maak me niet druk om mezelf. Als topsporter red ik me wel, ook al zet je me in een kamer van een paar vierkante meter, zoals dit kantoortje. Maar als je zoals heel veel mensen moeite hebt gemotiveerd te blijven, raak je nog dieper in de modder als alles dichtgaat. Ik kan me niet voorstellen dat er binnen de overheid of het OMT niemand is die met de vuist op tafel slaat en roept: luister, het gaat om gezondheid!”

 

Het hele interview lezen? Klik dan hier.

Call Now Button